Ramon Sellas

Bloc personal del director de BalearWeb - http://ramonsellas.balearweb.net

Vocació de comunicació global a les Balears

ramonsellas | 07 Setembre, 2004 09:18 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

El professor i membre del PSM Miquel A. Maria escriu avui un article al Diari de Balears titulat "Les Illes Balears i l'espai comunicacional". Segons Miquel A. Maria, no hi ha ni un sol mitjà de comunicació escrit o audiovisual a les Illes que tingui una concepció d'espai comunicatiu global balear. Textualment escriu: "Les coses, pel seu nom: des del punt de vista comunicatiu, les Illes Balears no existeixen. Els mitjans de comunicació de masses, tant els escrits com els audiovisuals, cobreixen l'àmbit de cada illa, però avui per avui no hi ha ni un sol mitjà amb vocació de comunicació (i intercomunicació) global de les Balears". Finalment Miquel A. Maria es pregunta en el seu article si la futura ràdio-televisió, IB3, resoldrà aquesta manca d'un espai comunicatiu balear.

Comparteixo en bona part l'opinió de Miquel A. Maria. Només trobo a faltar una referència als mitjans digitals i més concretament a BalearWeb i m'estranya perquè jo personalment he explicat en diverses ocasions a Miquel A. Maria la nostra vocació de mitjà de comunicació global de les Illes Balears. Segons la meva "interessada" opinió, el portals de FormenteraWeb, EivissaWeb, MenorcaWeb i MallorcaWeb, aglutinats sota la capçalera de BalearWeb, han demostrat gran vocació per establir un espai comunicatiu en català a Internet propi per a cada illa, però també han demostrat sobradament una profunda vocació global balear.

Afegir per acabar que, com molt bé sap en Miquel A. Maria, la nostra posició com a mitjà de comunicació, i més concretament com a mitjà de comunicació en català a l'arxipèlag, difícilment podrà anar a més sense el suport econòmic que significa la publicitat institucional que el PSM quan ha governat, igual que els altres partits, sempre ens ha negat. Crec que és el moment adient per qüestionar algunes situacions injustes que ens han impedit poder donar feina remunerada a gran quantitat de gent preparada de les quatre illes que en un moment o altre han col·laborat amb BalearWeb. Segons la meva opinió, les institucions que es neguen a destinar part del seu pressupost de publicitat en anunciar-se a BalearWeb, perpetuen el monopoli de la informació que exerceixen els mitjans tradicionals i van totalment en contra de la potenciació de la societat de la informació a les illes.

Comentaris

Potti

una opinió...

Potti | 07/09/2004, 13:22

Bé, tot depen de com és miri. En part et dono la raó, els governs encara miren els mitjans de comunicació 'convencionals', però els 'digitals' encara els tenen una micona oblidats. Fins aquí tots esteim d'acord. Però fins fa poc jo no he trobat balearweb (des de la meva humil opinió) com un 'mitjà de comunicació global balear'. M'explico. Basta entrar al vostre web per veure que l'espai que ocupa el directori de webs que allotjau te la meitat de la vostra portada. En canvi, les noticies, publicitat, reportatges i agenda, entre tots fan l'altre meitat. D'altre banda, les noticies que donau son força alternatives, això en part és bo perquè la gent ja ve al web a cercar cert tipus de noticies, d'altre banda, tampoc pot trobar tota l'informació de les illes (per això ja tenim els diaris), suposo que això és un altre punt al que és refereix aquest bon home. Això si, amb la incorporació dels blocs i el fòrum als vostres serveis, tota l'informació (actualitzada) que és pot trobar al vostre web ha augmentat de forma considerable, trobant una alternativa seriosa als diaris convencionals, ja que, pots veure des de molts punts de vista la mateixa notícia, aixó sempre que la noticia interesi o afecti als 'forumetes' o als 'bloquers'. L'altre cosa que trobo a faltar per acabar de considerar-ho global (de les 4 illes) és que la portada, en lloc de ser 'temàtica' (és a dir, que surti l'illa que tu has triat previament) sigui global (és a dir, que surtin les noticies de totes les illes). Això si, sense llevar la posibilitat despres de concretar i mostrar només les notícies d'una illa en concret. D'aquesta manera, i al meu pareer, aconseguiriem un web més global i on veient noticies d'altres bandes ens interesariem més per les illes que formen el nostre petit territori mediterrani.
Ramon Sellas

Re: una opinió...

Ramon Sellas | 07/09/2004, 16:47

Hola Potti, com anam? No te veig, ni que sigui de lluny, des de la manifestació a la plaça des Fossar de Sineu en contra de l'autovia Inca-Manacor. És una llàstima que enguany no poguessis assistir a la festa del Premi Web i esper comptar amb la teva presència l'any vinent. Estic en bona part d'acord amb el que dius, igual que assumeixo bona part del que diu en Miquel A. Maria al Diari de Balears, però em reitero en la qüestió principal que genera el meu article: crec que, malgrat les mancances que tu i jo veiem, BalearWeb té dret després de molts anys de feina a rebre publicitat institucional. En reben gairebé tots els mitjans de les illes, la majoria escrits o parlats en castellà, i prenso que seria beneficiós per a nosaltres i per a molta gent que BalearWeb també rebés la part que, al meu entendre, merescudament li pertoca.
potti

i seguim!!

potti | 08/09/2004, 01:56

Tot va bé! La veritat és que intento anar a tots els 'saraus' que puc, però molt de cop per horaris i feines m'es imposible assitir-hi! Respecte al premi web, mem si aquest any no hem coincideix amb res! espero que així sigui perqué darrerament sempre m'ha passat qualque cosa! Respecte al tema del web i el institucional. Tal volta és perquè no l'heu tirat cap on ells volen. Amb les coses d'internet, molts cops no basta en dir que dus X temps funcionant, el que necesitau és atabalar-los amb dades. Amb coses que vegin que és una web viva. I amb viva no hem refereixo que s'actualitzi d'una manera més o manco periòdica, no. Hem refereixo a mostrar que és viva amb la gent que la visita i tot això. Fins ara, amb el directori web no podieu fer res, però ara amb tot lo de les bitàcoles personals, el fòrum i tot això tal volta podreu pitjar una micona més. Amb això de les institucions sempre passa el mateix, no és preocupen fins que no els hi dones tot mastegadet i calentet...
Ramon Sellas

Re: i seguim!!

Ramon Sellas | 08/09/2004, 08:56

Hola de nou. Des de l'any 97 en què varem iniciar formalment aquesta iniciativa, han passat molts de governs i sempre hem intentat rebre publicitat institucional sense aconseguir-ho. L'última experiència que he tingut al respecte és l'entrevista mantinguda amb el Director General de Cultura del Consell de Mallorca, Guillem Ginard. En aquest entrevista no tan sols se'ns va a tornar a negar la publicitat institucional, sinó que a més vàrem perdre el finançament que rebíem des de l'any 98 per produir la web Teatre a Mallorca. Malgrat ser una de les webs pioneres en informació teatral en català i tenir una llista de distribució de correu amb més de 1300 usuaris inscrits, la Direcció General esmentada va decidir retirar-nos el finançament i nosaltres en varem veure obligats a suspendre el servei Tres anys abans, ja havia demanat entrevistar-me amb la presidenta Munar i finalment després d'una bona temporada d'espera em va rebre el vicepresident Nadal, que primer va dir que no ens coneixia per finalment opinar que a Mallorca hi ha molts altres portals que fan la nostra feina, tot i que no em va poder especificar quins eren. Bé, Potti, ja veus que el tema és complicat. Si puc, hi dedicaré un article.
Potti

ostres..

Potti | 08/09/2004, 10:22

bones! Ostres, vaja històries! La veritat és que no m'espreva que tot això! Així que poca cosa puc dir! :S. Estaria bé un article que expliques tot això! pot ser força interesant....
santi capellera

Quatre Illes, a IB3 Radio

santi capellera | 05/04/2010, 22:49

Aquest comentari no te res a veure amb l'article de dalt. Nomes demano que entreu al meu blog
perinnolligams.blogspot.com llegiu el primer
article, i en feu la maxima difusio.
Moltes gracies. #Santi Capellera, periodista

santi capellera

Quatre Illes, a IB3 Radio

santi capellera | 05/04/2010, 22:51

Aquest comentari no te res a veure amb l'article de dalt. Nomes demano que entreu al meu blog
perinnolligams.blogspot.com llegiu el primer
article, i en feu la maxima difusio.
Moltes gracies. #Santi Capellera, periodista

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb