Ramon Sellas

Bloc personal del director de BalearWeb - http://ramonsellas.balearweb.net

Ja som membres de la International Trail-Running Association (ITRA)

ramonsellas | 23 Octubre, 2014 21:33 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja som membres de la International Trail-Running Association (ITRA)N'Elena i jo ens hem associat com a corredors a la International Trail-Running Association (ITRA). L'origen d'aquesta organització es remunta al mes de setembre de 2012, quan es van reunir a Courmayeur (Itàlia) més de 150 persones procedents de 18 països per establir les bases fundacionals d'una associació internacional dedicada a l'esport del trail-running. Entre els presents s'hi trobaven organitzadors de curses, fabricants de material esportiu, mitjans de comunicació i corredors.

Com a conseqüència de les conclusions d'aquesta trobada, el juliol de 2013 va néixer formalment la International Trail-Running Association (ITRA) amb els objectius principals d'establir un codi ètic d'aquest esport, crear una definició internacional del trail-running, reforçar la política de salut i lluita contra el dopatge, establir les bases per a la gestió racional dels esportistes d'elit, vetllar per a la seguretat dins la pràctica d'aquest esport, crear un servei de certificació dels recorreguts i d'avaluació de la dificultat de les curses i establir un rànquing internacional anual que avaluï el nivell de rendiment dels corredors.

El servei de certificació dels recorreguts i d'avaluació de la dificultat de les curses de la ITRA serveix de referència a l'Ultra Trail del Mont-Blanc per puntuar les curses de trail-running que permeten als corredors obtenir els punts necessaris per inscriure's en aquesta famosa prova que dóna la volta al massís del Mont Blanc.

Com a curiositat, citar que el primer lloc del rànquing internacional d'homes corredors l'ocupa Kilian Jornet i el de dones corredores, Rory Bosio. El mallorquí Tòfol Castanyer ocupa la posició 20.

Poden formar part de l'associació els corredors, els organitzadors de curses, les associacions relacionades amb l'esport i les marques d'equipament esportiu. La quota per als corredors és de 5 euros a l'any.

Més informació: www.i-tra.org

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb