Ramon Sellas

Bloc personal del director de BalearWeb - http://ramonsellas.balearweb.net

Sopar, necròpolis de Son Real i fotos singulars

ramonsellas | 13 Octubre, 2004 07:02 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Les restes del surf de na Katy Amazona a Son Real

El passat divendres ens moguérem fins a Santa Margalida per anar a sopar a casa de n'Antònia i en Miquel, parella que porten el reconegut estudi creatiu Antònia Calafat. També compartirem el sopar amb la família Moll: en Miquel, na Joana i els seus dos fills. En Miquel Moll, un dels homes més populars de Santa Margalida, és director de l'oficina de Sa Nostra i impulsor de la coneguda associació lavila.org, juntament amb la seva esposa Joana i la parella amfitriona, a més d'altres emprenedors locals. Tots plegats ens coneixem des d'un sopar a l'any 2000 al restaurant s'Alqueria de Santa Margalida i des d'aleshores ens hem anat veient sovint durant les Festes de la Beata o a la festa del Premi Web que anualment organitza BalearWeb.

Després de l'agradable sopar partírem cap a la badia d'Alcúdia per passar la nit a Can Picafort. L'endemà de bon matí anàrem passejant per la platja fins a Son Real, on férem algunes fotografies de les necròpolis de Son Real i de l'Illa dels Porros, dos importants monuments funeraris en greu perill de desaparició per l'efecte destructor dels temporals. Les fotografies varen quedar bastant bé però degut a la calor i al poc vent que feia no hi havia la suficient visibilitat per poder captar nítidament les muntanyes que envolten la badia. Així que ja tenim una bona excusa per repetir l'excursió i intentar fotografiar Son Real amb millor llum i de pas visitar altres restes arqueològiques de Santa Margalida.

El fet de portar una càmera a les mans sovint et permet fer fotos singulars o insòlites que no esperaves realitzar. Per exemple, en aquesta excursió per la platja vàrem poder retratar una amazona solitària que cavalcava al galop i el que podríem anomenar "les restes del surf de na Katy".

Fotografies del Taj Mahal coincidint amb el seu 350 aniversari

ramonsellas | 03 Octubre, 2004 16:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Taj Mahal

Coincidint amb la celebració del 350 aniversari del Taj Mahal he posat a l'àlbum 8 fotografies d'aquest monument realitzades durant un viatge a l'Índia que vaig fer fa uns 25 anys. Situat a la ciutat d'Agra, el Taj Mahal és el monument més impactant de l'Índia. La història del Taj Mahal començà el 1631 quan l'emperador Shah Jahan inicià la construcció en honor de Mumtaz, la seva difunta esposa morta en donar a llum el seu catorzè fill. Fins el 1653, vint mil persones treballaren per aixecar aquesta singular edificació de marbre blanc guarnida amb tot tipus de pedres precioses. La monumental obra desencadenà la ruïna de l'emperador que fou enderrocat per Aurangzeb, un dels seus fills. Des d'aleshores, Shah Jahan romangué tancat al Fort d'Agra, lloc des d'on pogué contemplar fins a la seva mort l'edificació que construí com a mostra d'amor cap a la seva difunta esposa.

Nota sobre les fotografies: Les fotografies originals són diapositives que han perdut amb el pas del temps part de la seva qualitat. Tot i així, gràcies a n'Elena que les ha escanejat i tractat digitalment, encara mostren l'encant i la màgia que irradia el Taj Mahal.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb