Ramon Sellas

Bloc personal del director de BalearWeb - http://ramonsellas.balearweb.net

Windows per a pobres

ramonsellas | 13 Setembre, 2004 12:10 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Windows per a pobres, aquest és el títol de l'article que Àlex Barnet escriu avui al diari La Vanguardia de Barcelona. L'article tracta sobre el Windows XP Starter Edition, sistema operatiu per a països pobres que Microsoft pensa treure pròximament als mercats de Tailandia, Malasia i Indonèsia, per posteriorment introduir-lo a l'Amèrica Llatina i a l'Àfrica. Segons senyala el periodista, un del aspectes més polèmics del nou sistema operatiu és la seva capacitat reduïda. El Windows Starter Edition només funciona amb una resolució de pantalla limitada a 800x600, no permet instal·lar xarxes domèstiques i utilitza el sistema DRM, que impedeix la còpia de continguts digitals protegits. Àlex Barnet opina en el seu article que l'aparició del Windows Starter Edition sembla una campanya de Microsoft per combatre el creixement del software lliure als països pobres i menciona que el Japó, la Xina i Corea del Sud signaren fa uns mesos un acord per desenvolupar un Linux propi per a les seves empreses, organitzacions i particulars. També afegeix que l'ONU ha repartit 160.000 sistemes operatius Linux gratuïts a Tailàndia i que pensa fer-ho en un futur a l'Índia, Bangladesh, Malàsia, Filipines, Sri Lanka i Vietnam.

L'article complet es pot llegir en aquest enllaç de La Vanguardia (prèvia subscripció gratuïta).

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb