Ramon Sellas

Bloc personal del director de BalearWeb - http://ramonsellas.balearweb.net

Empreses de programari lliure de les Balears

ramonsellas | 18 Agost, 2004 17:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Segons llegeixo a Barrapunto, el passat mes de març es va fundar l'associació "Empresas de Software Libre de Canarias (ESLIC)" formada per empreses de les les Illes Canàries que s'identifiquen amb el software lliure.

Els objectius de l'associació són:

- Donar suport i fomentar iniciatives públiques i privades dirigides al ple desenvolupament de la societat de la informació a Canàries. En especial, aquelles que impliquin l'ús de software lliure o de fonts obertes.

- Potenciar el desenvolupament d'una indústria de software lliure a Canàries mitjançant la formació i l'assessorament a professionals, empreses, organismes i institucions públiques.

- Fomentar la comunicació i l'intercanvi d'informació entre la comunitat de desenvolupadors, els usuaris, els professionals i les empreses dedicades al software lliure.

- Portar a terme iniciatives que facilitin la migració de les empreses a aquestes eines.

Considero que és una bona iniciativa i com a director de BalearWeb estic disposat a col·laborar amb l'empresa o grup d'empreses que decideixen tirar endavant una associació semblant a les Illes Balears. Crec que una plataforma empresarial d'aquest tipus podria ser decisiva per a la implementació del programari lliure a l'arxipèlag balear i serviria per reforçar i complementar altres iniciatives destacades com són Softcatalà, la popular associació Bulma (fundada l'any 1999), la trobada Balearikus Party, el curs de post grau sobre programari lliure que enguany es començarà a impartir a la UIB o un estudi sobre el tema que patrocina Sa Nostra.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb